Crăciun memorabil de Crăciun în cel mai spiritual loc, Israel!!!

Транспорт: Самолёт

Israel

Haifa – Cana Galileii – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Marea Moarta – Hozeva – Ierusalim, Muntele Maslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa – Bethleem, Bis. Nasterii Domnului

Data de plecare 21 decembrie 2017 — tarif pentru 1 persoana=620eur

Program

 • Ziua 1, Bucuresti – Tel Aviv – Haifa – Tiberias

Prezentare in Aeroportul Bucuresti OTOPENI la ora 08.00 pentru zbor Bucuresti-Tel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 11.00 din Bucuresti cu destinatia Tel Aviv, sosire la ora 13.45 pe Aeroportul Ben Gurion-Tel Aviv. Ajunsi in Tel Aviv, dupa formalitatile vamale ne deplasam catre orasul Haifa, frumosul oras-port, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vedem panoramic frumoasele gradini suspendate Bahai si vizitam Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare si cina la hotel in Tiberias/ Nazaret.

 • Ziua 2, Nazareth – Muntele Tabor – Cana Galileii

Dupa micul dejun vom merge catre Nazareth, situat in partea nordica a Israelului. Este cel mai populat oras arab din Israel si este descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vedea Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret; biserica este pictata de fratii Morosanu in 1977. Apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus. Continuam cu Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Plecam catre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Cazare si cina la hotel in Tiberias/ Nazaret.

 • Ziua 3, Capernaum – Tabgha – Bethleem

Mic dejun. Ne indreptam catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul si unde a savarsit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea  ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. Vom continua cu Muntele Fericirilor, unde vom vizita biserica ce fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut predica despre fericiri. Muntele se inalta la 175 m. deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35m. sub nivelul Marii Mediterane. Se merge la Tabgha, loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Vom termina ziua cu vizita la Biserica Sf. Petru, ce aminteste de momentul repunerii in treapta apostoliei a Sf. Petru. Coboram pe valea raului Iordan spre Yardenit – pe malul raului Iordan, loc amenajat pentru a intra in apa Iordanului. In apropiere de orasul Ierihon vizitam Manastirea Sf. Gherasim. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

 • Ziua 4, Bethleem, Biserica Nasterii, Bis. Campul Pastorilor

Dupa micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului din Bethleem, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”). La aproximativ 500m se afla Grota Laptelui, unde, potrivit traditiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. Vizitam apoi Biserica Campul Pastorilor, locul unde innoptau pastorii, in noaptea in care s-a nascut Pruncul Iisus Hristos. Continuam cu vizita la Biserica Sf. Nicolae. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Dupa cina, se merge in Bethleem — Biserica Nasterii Domnului, pentru a participa la slujba care incepe dupa ora 22:00 pe platoul din fata sa, eveniment important transmis in intreaga lume. Intoarcere la hotel.  

 • Ziua 5, Hozeva – Marea Moarta – Ierihon

Mic dejun. Apoi vom merge catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Langa Qumran, un magazin de produse cosmetice pe baza de saruri de la Marea Moarta. In grotele de la Qumran un pastor a gasit intamplator, in anul 1947, sulurile de manuscrise de la Marea Moarta. Vizita la Marea Moarta cu posibila baie in apa sarata, bogata in minerale. Ne deplasam catre Ierihon, de unde vom avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Dupa aceea ne vom merge catre Manastirea „Dudul lui Zaheu” si Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

 • Ziua 6, Ierusalim, Muntele Maslinilor – Via Dolorosa

Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul, Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei, Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”), Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul, Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins, Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc).Cazare si cina la hotel in Bethleem.

 • Ziua 7, Ierusalim, Muntele Sion – Ein Karem – Lod – Bucuresti

Mic dejun. Merge spre Ierusalim si vizitam Muntele Sion unde sunt Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina” (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut ”cel mai mare Om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Ne deplasam catre Lod unde se afla biserica ce adaposteste mormantul, lantul cu care a fost legat si o parte din moastele Sf. Gheorghe. Ne indreptam catre Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul de Bucuresti. Decolare din Tel Aviv la ora 17.40, sosire in Bucuresti la ora 20.30

Servicii incluse

 • Transport cu avionul Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti.
 • Taxa de aeroport
 • 6 nopti cazare la hoteluri de 4*/3*(categoria este valabila si aferenta pentru Israel) conform clasificarii
 • Demipensiune (2 mese pe zi — conform programului)
 • Taxiuri Muntele Tabor, taxe de intrare la obiectivele din program,
 • Transport cu autocar cu aer conditionat, conform programului,
 • Preot insotitor din partea agentiei si ghid local vorbitor de limba romana

 

SERVICII  neincluse

 • Tips pentru ghid si sofer in Israel: 2 Euro de persoana pe zi (se achita obligatoriu in Israel)
 • Masa de pranz
 • Alte taxe si cheltuieli personale.

 

bonusuri

 • Pachet asigurari inclus: asigurare medicala, asigurare storno, asigurare de bagaj, pentru posesorii cardului PELLERIN

reduceri & suplimente

Supliment de single 150 €

Reducere copil 6-11.99 ani – 20 €