249 Euro/pers UN TUR PLIN DE AVENTURĂ! ISTANBUL – ANKARA – CAPPADOCIA

Транспорт: Автобус

UN TUR PLIN DE AVENTURĂ! ISTANBUL – ANKARA – CAPPADOCIA

249 Euro/ pers

Transport — autocar confortabil

Plecări: 30.04.2019-12.05.2019

Servicii incluse:
• transport cu autocar cu climatizare, echipat conform standardelor pentru circulație internațională;
• 4 nopți cazare în hoteluri 3-4*;
• Mic dejun;
• coordonator de grup pe întreg treseul;
• ghid local (limba rusă / limba română);
• asigurare medicală.

Картинки по запросу stambul

Картинки по запросу stambul

Картинки по запросу kapadochia

Похожее изображение

Картинки по запросу kapadokya

Programa

• Ziua 1. Plecare din Chișinău
• Ziua 2. Istanbul
Sosire în Istanbul. Un oras mistic și misterios cu o istorie de peste 4000 de ani, Istanbul este îmbinarea perfectă dintre influențele europene și cele asiatice, fie că vorbim despre cultură, artă, gastronomie sau stil de viață.Primul lucru pe care trebuie să-l vezi în Istanbul?Moscheea Albastră, desigur! Cu o arhitectură rafinată și totodata extravagantă, moscheea reprezintă un loc exotic pentru turiști și un loc de reculegere pentru localnici, care își spun rugăciunea aici de câteva ori pe zi. Dar, pînă a ajunge la Moschee, treceți pe la Hipodromul Antic, unul din structurile semnificative ridicate de Severus. În anul 330 d.Hr. împaratul Constantin I a declarat orașul drept capitala Imperiului Bizantin și l-a numit Constantinopolis, adică „orașul lui Constantin”, în limba greaca. Unul dintre primele lucruri pe care Constantin l-a reconstruit a fost Hipodromul. Acest obiectiv ascunde o istorie impresionantă a anilor 300 d. Hr. care te așteaptă să o descoperi. Și ca să nu ieșiți din hipnoza acestor locuri, mai ai de vizitat și Biserica Sfânta Sofia, recunoscută mondial drept una dintre cele mai mari și impresionante clădiri din lume, fiind și prima mare capodoperă a stilului bizantin. Biserica este cunoscută sub denumirea de “Haghia Sophia” sau “Sfânta Întelepciune”. (Cazare). Așadar, program de voie! Poți să faci cumpărături în Marele Bazar – locul ideal, unde vei găsi dulciuri fel de fel, bijuterii personalizate, eșarfe pictate, covoare multicolore, condimente, suvenire, toate vîndute la prețuri mai mici decît cele declarate inițial ( aici poți afla mai multe: http://www.travelpoint.md/ro/news-view/782). După o zi plină de istorie, plimbări și cumpărături, cu siguranță aveți nevoie de o relaxare, soluția? O seară turcească cu cină pe Bosfor. Imaginați-vă doar: la bordul corabiei, plutind între două continente, contemplînd asupra minunatelor priveliști ale orașului luminat noaptea, podurilor și lunii reflectate în apă și savurînd din bucătăria tradițională.
• Ziua 3.
Mic dejun. Plecare spre Ankara, capitala Turciei. Din păcate în Ankara nu stăm decât câteva ore, ca să vizitămMausoleul lui Atatürk (Anitkabir-părintele Turciei moderne). Grandioasa construcție, ce amintește pe alocuri de cultul personalității, a fost inaugurată pe 10 noiembrie 1953. La intrare, de-a parte și de alta se află Turnul Eliberării și Turnul Independenței. Aici sunt expuse diverse piese de muzeu ce amintesc de începuturile republicii. Aleea are dalele din pavaj puse intenționat la înălțimi variabile, acest lucru fiind mascat de gazonul dintre ele. Ca să nu te împiedici trebuie mereu să fii atent la picioare, adică să te uiți mereu în jos. Se spune că nu poți merge spre mormântul lui Atatürk privind mândru în față…După ce ne-am încărcat rezervele cu resurse de istorie, putem pleca spre Cappadocia.
Sosire Cappadocia. Cazare în Uchisar, cel mai înalt punct în Cappadocia. În partea de sus Castelul Uchisar oferă o panoramă senzațională a zonei înconjurătoare, cu muntele Erciyes în depărtare. Multe camere sunt conectate între ele cu scări, tunele și pasaje. Timp liber! Savurează priveliștile și adună amintiri.
• Ziua 4.
Mic dejun. Chiar la marginea satului Göreme se află un sit din Patromoniul UNESCO, Muzeul în aer liber din Göreme. Aici se ascunde în roca vulcanică un întreg complex monahal cu biserici rupestre și chilii ale călugărilor proto-creștini. Situat în nord-vestul Cappadociei, într-o vale ca un soi de căldare nu foarte adâncă, presărată din plin cu vestitele formațiuni stâncoase frumos denumite „coșuri de zână” (fairy chimney). Peisajul uimeşte la tot pasul, de parcă natura s-a luat la întrecere cu ea însăşi pentru a vedea cât de ciudat poate eroda piatra formată prin erupţia unui vulcan acum multe zeci de mii de ani. Formele de relief bizare sunt ca la ele acasă, iar munţii coloraţi în galben, roşu si punctaţi de alb şi roz înconjoară locul. Zona a fost un important centru al Creștinismului timpuriu, în văile liniștite existînd sute de biserici bizantine săpate în stîncă și frumos decorate. Cel mai cunoscut grup de lăcașuri se află în Muzeul Goreme, și cuprinde: Biserica cu Măr, Biserica Șarpelui, Biserica Întunecată și Biserica Sandalei. Priveliștea selenară ne fură imaginația, mai ales că cerul este pătat de baloane cu aer cald.
• Ziua 5.
Ia-ți inima în dinți și urcă într-un balon cu aer cald, este realmente o experiență pe care nu o vei uita toată viața. Mic dejun. Orașele subterane și-au atins apogeul în epoca bizantină. Orașul subteran Kaymakli este ca un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se întind pe opt niveluri.
• Ziua 6.
Sosire în Istanbul. Mic dejun. Vizitarea Palatului Topkapi, Haremul Sultanului, Palatul Dolmobahce. Cazare. Timp liber.
• Ziua 7.
Mic dejun. Hoşçakal…! (La revedere…!). Lăsăm în urmă minunatele locuri pe care le-am vizitat și pornim spre Chișinău.

Servicii opționale:
• biletele de intrare la obiectivele turistice (Biserica Sfânta Sofia – 9 EUR / Palatul Topkaki și Haremul Sultanului – 25 EUR / Orașul Subteran Kaymakli – 9 EUR);
• seara turcească pe Bosfor – 40 EUR;
• croazieră pe Bosfor – 15 EUR;
• zbor cu balonul de aer cald deasupra Cappadociei – 120 EUR

EXOTIC TUR SRL (BAO.MD)
STR.ARMENEASCA 30.
TEL: /373/ 22 500 600
TEL MOB ORANGE : /373/60444420 (VIBER)

Форма оформления заявки
Оставить заявку